För varje fantastiskt verktyg som vi får tillgång till i Windows 10 och 11, kommer ett större antal potentiella buggar. Dessa fel kan uppstå av en mängd olika anledningar och är ofta så komplicerade att inte ens Microsoft förstår varför de uppstår. Varje gång Microsoft släpper en stor uppdatering för Windows 10 eller 11 tar det sällan mer än 24 timmar innan användare rapporterar en mängd fel.

När det händer skapar Microsoft en lista på företagets webbplats där felen förklaras. Deras experter börjar sedan åtgärda problemen ett efter ett. Det är nästan som en evighetsmaskin där varje fix kan orsaka till nya fel som stör varandra och som i sin tur måste åtgärdas innan en ny fix kan publiceras till användarna.

Små och stora fel

Förvirringen blir inte mindre av att våra Windows-maskiner är så olika. De kommer från olika tillverkare, som alla har sina egna idéer och metoder för att bygga datorer. Ibland får man intrycket att allting påverkar allting annat. Det inträffade till exempel en lustig episod i höstas när användare rapporterade att deras webbläsare Google Chrome slutade fungera efter en Windows-uppdatering som inte borde ha påverkat webbläsaren alls.

Det var däremot bara användare med Malwarebytes säkerhetsprogram som upplevde det här specifika felet!

Du får de bästa lösningarna

Vissa problem drabbar dock nästan alla Windows-användare, och dessa vanliga fel kan väldigt ofta åtgärdas med programmet FixWin, som den här artikeln handlar om. Programmet finns i två versioner där den ena är för Windows 10 och den andra är för Windows 11. Versionerna fungerar i stort sett likadant. I våra steg-för-stegguider visar vi lösningar på sådana problem som vi tror att många datoranvändare stöter på när de använder Windows.

FixWin löser även andra problem, så utforska programmet på egen hand för att se om det kanske finns lösningar på fel och problem som du upplever på din dator.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.