Du har säkert känt glädjen över att starta en ny dator. Den där härliga känslan att packa upp datorn, svara på Windows installationsfrågor, få ett rent skrivbord framför dig, installera favoritprogrammen och sedan börja använda den.

Kanske får du uppleva den känslan igen snart med tanke på att den genomsnittliga livslängden på en dator är lite över fem år. Även om den gamla datorn fortfarande fungerar dugligt är det alltid frestande att nappa på något erbjudande och få en modernare och snabbare kamrat till hemmakontoret. En ny dator är bättre än en gammal på nästan alla punkter eftersom den är snabbare och ännu inte dragit på sig alla små skavanker som gör alla datorer långsammare och mer opålitliga med tiden.

Den nya datorn saknar dock en extremt viktig detalj: alla dina filer. Din gamla dator var full med dokument, bilder, videoklipp och musik. Inte nog med det, den innehöll dessutom mängder med inställningar som du med tiden anpassat efter dina behov. N u går det faktiskt att flytta både filer och inställningar till den nya datorn, utan att du behöver ägna dig åt det pyssliga arbetet. Programmet Laplink PCmover Express flyttar filerna över ditt trådlösa nätverk eller med en extern hårddisk som mellanlandning.

I den här artikeln visar vi hur det går till att göra det över nätverket som de flesta av oss har hemma.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.