När du installerar ett nytt program på datorn skapas alltid en genväg i Start-menyn, som du når genom att klicka på Start-knappen i Windows. I vissa fall lägger installationen även till en programikon på skrivbordet, men Start-menyn och skrivbordet kan väldigt snabbt bli så fulla av färgglada genvägar att det nästan blir omöjligt att hitta ett visst program när man behöver det.

Därför kan du göra programvalet mycket mer överskådligt genom att placera genvägar till de 5-10 program du använder mest i aktivitetsfältet till höger om Start-knappen. Där kommer ikonerna för dina favoritappar att bli enklare att hitta, och du kan starta programmen snabbare. Oavsett var du har dina genvägar placerade nu, kan du enkelt lägga till dem i aktivitetsfältet så att du når dem snabbare.

Du kan dessutom välja att ta bort genvägarna från skrivbordet när du har placerat utvalda genvägar i aktivitetsfältet.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.