I Windows finns det två kategorier av inställningar. De som är synliga och de som är dolda. Bland de synliga finns alla som går att hitta med kortkommandot Windows-tangent + I. Till den här kategorin hör också alla inställningar du gör med ett högerklick i Start-menyn, i Aktivitetsfältet, i Utforskaren eller på skrivbordet.

Det är inga småsaker går att ändra i den här kategorin. Det går att ändra hur Windows ser ut, hur utrustningen uppför sig, hur Utforskaren utformas, om det du gör på datorn ska skickas till Microsofts servrar och hundratals andra saker. Men det finns en massa möjligheter som Microsoft inte har med bland dessa inställningar. De mer nördiga inställningarna kunde man kalla dem. För att komma åt dem behöver du gå ner i ett annat lager som vanliga datoranvändare sällan eller aldrig stöter på.

I Windows systemregister går det att finjustera i stort sett allt i operativsystemet ända ner till rullningslistens bredd i Utforskaren! Det är bara ett problem. För de flesta användare är systemregistret väldigt komplicerat. Det är svårt att hitta det lilla hörn av databasen där inställningen som man letar efter finns. Om man råkar göra fel i en inställning kan man dessutom råka ändra något som Windows får svårt att rätta till igen.

Programmet Hidden Windows 10 Features gör jobbet åt dig, så att du inte behöver krångla med att rota i databasen. I den här artikeln tittar vi på inte mindre än 57 stora och små förbättringar som normalt kräver komplicerade procedurer, men där det i detta fall räcker med en bock och ett klick på en knapp för att bekräfta

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.