Att söka efter filer i Windows fungerar bra, men kan kännas lite förvirrande. Det går att söka i Utforskaren, men då får du vanligtvis bara upp resultat från den mapp du befinner dig i. Eller så kan du använda Windows sökfält i Aktivitetsfältet, men då visar sökresultaten också en massa annat som Windows verktyg, inställningar och sidor på nätet.

När du söker efter filer är Windows vilda fäktande inte nödvändigtvis den mest effektiva metoden. I stället får du stor nytta av programmet Find My Files från tyska företaget Abelssoft. Vi har ingått ett avtal med företaget, så att du kan få det kommersiella programmet utan kostnad.

Sök bara på ett ställe

Vad är det som gör Find My Files så bra? Snabbhet och överskådlighet. Programmet indexerar i förväg alla filer både på datorn och på anslutna enheter, så att det kan presentera filer blixtsnabbt när du söker efter dem. Find My Files skiljer sig från Windows sökning genom sättet som sökresultaten presenteras: Om du till exempel vet att det är en PDF-fil du är på jakt efter, är det praktiskt att göra som Find My Files och dela upp sökresultaten efter filtyp i stället för att bara visa en lång lista med filer.

Du får också möjlighet att begränsa sökningen. Det går till exempel att bestämma att du bara vill söka efter fotofiler eller filer över en viss storlek. Find My Files är aldrig långt borta, programmet öppnas nämligen snabbt och enkelt genom att använda kortkommandot Ctrl + Alt + F.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.