Vanligtvis krävs det åtskilliga steg för att radera en fil i Windows, som du kan se i grafiken till höger. Först flyttas filen till Papperskorgen som behöver öppnas, sedan ska filen hittas för att därefter raderas permanent. Det kan göras mycket snabbare med kortkommandot Skift och Delete på tangentbordet. Nu kan filen raderas direkt, utan att du behöver rota i Papperskorgen. Det finns mängder med sådana tidsbesparande sätt att göra saker i Windows, och det är sådana vi skriver om i den här artikeln. Det kan till en början kännas ovant att använda kortkommandon, men när du har vant dig lär du fundera över varför du inte gjorde det tidigare. De låter dig arbeta effektivare, och det kan kännas mer tillfredsställande att arbeta när du inte behöver lägga ner tid på triviala uppgifter.

Vi har delat upp artikeln i avsnitt som vart och ett innehåller praktiska tips och knep. I avsnittet om sökning visar vi bland annat hur du kan starta program snabbare med hjälp av sökfunktionen och hur du söker på hela datorn i stället för i specifika mappar. Det finns också ett avsnitt med de dolda kortkommandona som de flesta inte känner till, exempelvis hur du kan arbeta med flera skrivbord samtidigt och på så sätt aldrig få för lite skrivbordsutrymme.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.