Det kan bli lite enformigt att hela tiden stirra på den blå Windows­logotypen med tillhörande mörkblå färger i Start-menyn och Utforskaren. Det finns inget som säger att du måste nöja dig med Microsofts förvalda färger och bilder. Det är nämligen ganska enkelt att få Windows att se lite roligare ut och kanske bli lite mer personligt.

Med hjälp av teman ändras bakgrundsbilden samt färgpaletten som används i fönster och menyer. Det finns några teman i Windows att välja mellan och det går att hämta fler från Microsoft Store. Du behöver inte göra annat än att välja ett tema för att Windows ska bada i färger och bakgrundsbilderna bli intressantare.

Du kan själv bygga teman om du så vill, med exempelvis egna bilder och färger. Det går även att ändra på ett befintligt tema om du tycker att det är någon detalj i det som inte är bra. Det går faktiskt att justera ganska mycket i Windows. Bakgrundsbilden kan ändras, och innehåller ett tema flera bilder kommer bakgrunden att skifta mellan dem. Även färgerna i Start-menyn och öppna fönster kan justeras.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.