Fyra år tog det för Microsoft att lösa en av de största svagheterna i Windows 10 – sökfunktionen. I de första versionerna av Microsofts slutgiltiga operativsystem för pc gick det bara att söka efter appar och filer som låg i biblioteksmappar, till exempel Bilder och Dokument. Sökfunktionen kunde inte hitta andra filer.

I vårens stora uppdatering till version 1903 har Microsoft uppdaterat sökfunktionen rejält. Den har blivit enklare att använda och den kan hitta betydligt fler filer än tidigare. Det stora lyftet av användargränssnittet bjuder på nya funktioner som är värda att lära sig. Det går till exempel att avinstallera program härifrån eller fästa dem i Start-menyn alternativt Aktivitetsfältet. Det är också lättare att hitta det du söker eftersom sökresultaten kan delas upp efter typ.

För att kunna använda de nya funktionerna måste Windows 10 vara uppdaterat till den senaste utgåvan, det vill säga version 1903.

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.