Livet bjuder ständigt på ögonblick som är värda att förevigas, och med mobiltelefonernas intåg har det blivit lättare än någonsin att kunna göra det. Kanske fnyser någon åt mobilkameran som alldeles för enkel, men en sanning är att den bästa kameran är den som man har med sig.

De stora mängder bilder som vi tar samlas i mobilen och datorn och där blir de lätt liggande. I Windows 10 har Microsoft försökt göra någonting åt det med den nya appen Foton, som visar alla bilder i datorn på ett överskådligt sätt. Foton innehåller funktioner för att förbättra bilderna. Verktygen är mycket enkla att använda för att få bra resultat.

Det är dock bildhanteringen som är programmets stora styrka. Med hjälp av en rad funktioner går det att samla bilder i album, hitta alla bilder på en viss person eller se alla bilder i en särskild mapp.

Det finns en sökfunktion som är ovanligt smart. Med hjälp av artificiell intelligens kan appen identifiera motiven och skapa index över alla bilder som innehåller till exempel byggnader, vatten eller vad som helst. Funktionen är överraskande effektiv, även om den inte kan känna igen allt i bilderna.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.