Aktivitetsvyn är en funktion som ger bättre kontroll över öppna program och fönster samt lättare tillgång till filer du har jobbat med nyligen. Det är enklast att öppna Aktivitetsvyn med kortkommandot Windows-tangenten+Tabb, som påminner mycket om klassiska Alt+Tabb (som finns kvar i Windows 10).

En av de smartare funktionerna i Aktivitetsvyn är tidslinjen som visar tidigare öppnade filer och webbsidor (öppnade i Edge) 30 dagar tillbaka i tiden. Den gör det enkelt att snabbt hitta tillbaka till exempelvis en webbsida, en bild eller ett dokument som du nyligen jobbade med. Här finns också alla öppna program och fönster samt alla aktiverade virtuella skrivbord. Det fina är att det bara är fönstren som är öppnade i det valda virtuella skrivbordet som visas. Det gör det överskådligare och lättare att hitta rätt om du använder många program som du sprider ut på flera virtuella skrivbord. Rätt använd är Aktivitetsvyn ett utmärkt verktyg för att strama upp arbetet vid datorn och göra det lättare att navigera mellan många program och öppna mappar.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.