För ungefär ett år sedan dök en liten väderprognosikon till höger på Aktivitetsfältet på Windows-datorer världen över. Förvirringen var stor – vad var Microsofts avsikt med att presentera vädret i Windows? Om vi ville veta om oväder var på ingång kunde vi ju lätt få den informationen på många andra ställen.

Det fanns dock en mening med Microsofts påhitt: När man klickade på ikonen öppnades ett fönster med nyheter till höger på skrivbordet ovanför meddelandeområdet. Till en början var utbudet av nyheter litet och en del av dem var till och med på engelska. Därför var vi på PC-tidningen också försiktiga med att rekommendera verktyget som för övrigt kallas ”Nyheter och intressen”. Faktum är att vi i detalj beskrev hur man stängde av väderprognosen i Aktivitetsfältet, eftersom ganska många läsare ville ha den hjälpen. Nu är det annat ljud i skällan, för Microsofts nyhetsfönster har blivit väldigt mycket bättre.

Ämnena är mångsidiga och du har stora möjligheter att själv styra nyhetsflödet. Det enda du behöver göra är att logga in på datorn med ett Microsoftkonto. Microsoft lovar att urvalet av nyheter löpande blir större, och att dina specifika önskemål på nyheter ska avspeglas ännu bättre.

Nyheter och information

Det finns två olika typer av element i Nyheter och intressen: vanliga nyheter och ”informationskort”. Det sistnämnda är små fönster med kort, exakt information om exempelvis aktiekurser, sportresultat, väder och trafik. Allt som allt är Nyheter och intressen en användbar innovation i Windows med nyheter serverade direkt på skrivbordet.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.