Om du betalar för en internetuppkoppling med exempelvis 100 Mbit nedladdning och 50 Mbit uppladdning, eller 100/50 som det kan beskrivas, kan man lätt tro att även datorn kan skicka och ta emot i de hastigheterna. Det är dock inte speciellt självklart. Utöver den del av uppkopplingen för den information som du skickar och tar emot, använder även Windows uppkopplingen i bakgrunden. Dessutom finns det flera inställningar i Windows som är satta med standardalternativ som av olika anledningar inte är optimala, vilket leder till att hastigheten kan sjunka ännu mer. Windows är ju som bekant ett oerhört komplext system som består av en stor mängd appar, program och tjänster utöver allt som du själv har installerat på datorn.

En del av dessa arbetar i bakgrunden och använder din internetuppkoppling, även om det är program som du kanske aldrig använder eller har någon nytta av. Därför rekommenderar vi att du undersöker inställningarna i Windows och blockerar överflödiga programs möjligheter att ansluta till internet, samt att du stänger av Windows inbyggda uppdatering så att den inte skickar uppdateringar till andra användare på internet. Vi har tagit fram sju förslag på inställningar i Windows som du kan ändra för att göra din uppkoppling snabbare. Du bestämmer själv om du vill ändra allihop eller bara några av dem. Du behöver inte ens installera något program från Fördelszonen, allting görs direkt i Windows.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.