Låt mig med bestämdhet göra klart en sak redan från början: Det här är inte en artikel för dig som tycker det är nervöst att göra ändringar som potentiellt kan få Windows att krascha fullständigt om man gör fel. Om du däremot känner dig trygg med Registereditorn kan du med ganska små medel få full kontroll över Windows.

Windows Systemregister rymmer alla inställningar för Windows och för alla program som har installerats. Det är med andra ord en plats där det går att redigera inställningar som inte går att ändra någon annanstans, men också en plats där det finns risk att göra skada på systemet som inte går att reparera.

Därför rekommenderar vi att du börjar med att säkerhetskopiera hela systemregistret innan du kastar dig över våra tips – det är det första vi visar hur du gör. Om något skulle gå fel kan den säkerhetskopian vara skillnaden mellan att återställa eller återinstallera Windows.

Vet du att det går att visa sekunder på klockan i ­Meddelandefältet och stänga av webbsökningar Start-menyn, och vet du var det ska ändras? Här kan du också stänga av Windows inbyggda Åtgärdscenter och plocka bort mapparna för OneDrive om du inte brukar använda det programmet.

Om du följer instruktionerna i den här artikeln kan du göra dessa ändringar även om du aldrig tidigare har använt Registereditorn, men vi rekommenderar att du undviker att gräva i systemregistret om du inte är en erfaren Windows-användare.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.