Windows 10 är den sista versionen av Windows. Det har Microsoft själva sagt. Trots att det kommer en stor uppdatering varje vår och höst, finns det fortfarande en rad funktioner som vi saknar och skulle vilja ha i ett påhittat Windows 11.

Här på redaktionen har vi mängder med förslag på vad framtidens Windows bör innehålla om Microsoft av någon oförklarlig anledning skulle ångra sig och släppa en helt ny version av operativsystemet. Den goda nyheten är att du inte behöver vänta på nästa operativsystem eller nästa stora uppdatering för att få de verktyg och funktioner som fyller hålen i Microsofts egen repertoar.

I vårt förslag på Windows finns bland annat verktyget TidyTabs som kan samla flera program som flikar i samma fönster – något som Microsoft har arbetat med i åtskilliga år men aldrig lyckats göra färdigt. Här finns också det nyttiga lilla programmet QuickLook som gör att det blir enkelt att förhandstitta på filer – till exempel bilder – utan att behöva öppna dem. Detta är bara två av de funktioner som du kan hitta bland PC-tidningens förslag på Windows 11. Vill du ta steget fullt ut kan du också ändra utseende på skrivbordet i din dator med skrivbordsbakgrunden här ovan.

Alla funktioner som vi skriver om i den här artikeln finns att hämta i Fördelszonen, där vi har samlat dem på en samlingssida. Du väljer själv hur många av dem du vill hämta och använda, för till skillnad från Microsoft och Windows 10 tvingar vi inte in nya funktioner i din dator. Här kan du ­sätta samman din egen och högst personliga version av Windows!

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.