Vissa funktioner och inställningar behöver du hela tiden. Andra saker bara lite då och då. Därför är det en god idé att anpassa Windows så att det passar just dina vanor. Det gäller även meddelandefältet, som är den del av Aktivitetsfältet som tillsammans med klockan sitter längst till höger och nederst på skärmen. Här hittar du bland annat genvägar till sådant som nätverksinställningar, ljudinställningar, Windows kalender och mycket mer.

Kärt barn med två namn

I PC-tidningen har vi haft för vana att kalla området för ”systemfältet”. Vi måste dock erkänna att Microsoft för länge sedan gått över till uttrycket ”meddelandefältet” som nu även vi byter till. Oavsett namn är det en god idé att inreda det så att det passar dig bäst. Flera frågor i vårt Fråga Oss-forum handlar om förvirringen över hur man egentligen hanterar de olika ikonerna i det.

Det är förståeligt, inte minst eftersom det behövs två olika inställningsfönster för att få dem på plats: ett inställningsfönster för att bestämma vilka ikoner som ska visas och ett annat som fördelar ikonerna i två delar av meddelandefältet. Det blir inte mindre förvirrande av att det, förutom systemikoner för sådant som ljud, nätverk, klocka och batteri dessutom finns ikoner för de program som har installerats och som körs i bakgrunden i Windows.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.