Utforskaren, sökfältet, Start-menyn och Aktivitetsfältet. Vissa Windows-verktyg använder vi varje dag, främst eftersom de är synliga och fyller ett tydligt behov. Vi har använt dem i årtionden i flera olika versioner av Windows och vet vanligtvis hur de fungerar in i minsta detalj. Andra bra verktyg i Windows lever mer i det fördolda. Kanske för att de är bättre undangömda i användargränssnittet.

Du behöver med andra ord veta var du ska tittaför att få någon glädje av dem. Det kan också tänkas att verktygen täcker ett behov som du inte ens trodde kunde klaras av i Windows. Men nu är det dags: Nu ska dessa funktioner användas! PC-tidningen kommer i alla fall att göra sitt för att du ska komma ihåg de överraskande verktygen i den här artikeln.

När du vet att de finns kan du gå tillbaka och läsa instruktionerna till dem nästa gång du behöver dem på datorn. Efter en tid kommer verktygen att läggas till i listan över smarta saker man ska kunna göra på datorn. Verktygen fungerar med Windows 10 och 11, och vi beskriver dem för bägge.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.