Windows 10 har funnits i snart sju år sedan lanseringen 2015. Du kanske har fått intrycket att du kan operativsystemet utan och innan, och de stora uppdateringarna som har kommit ett par gånger per år sedan lanseringen har vi ju löpande beskrivit i detalj här i tidningen.

Du har säkert ordentlig koll på de viktigaste verktygen: Du känner till Start-menyn, Åtgärdscentret och de andra sakerna som skiljer Windows 10 från tidigare operativsystem från Microsoft. Du kanske också hittar till de viktigaste inställningarna för exempelvis säkerhet och nätverk. Men överalltpå datorn finns det en del guldkorn som få känner till. Med andra ord: Din Windows-dator kan förvånansvärt mycket mer än du har gått och trott.

Det här funktionsmässiga guldet ligger tålmodigt och väntar på att plockas upp av nästa förbipasserande, vilken mycket väl skulle kunna vara du. Vi har hittat några av de bästa exemplen i form av tips och idéer för ditt operativsystem. Vissa är knep som visar ett bättre sätt att göra saker på datorn. Andra är egentligen verktyg som vi tror att många vanliga datoranvändare kanske känner till, men som få av oss lärt oss att använda optimalt. Det kommer du att kunna efter att ha läst den här artikelns tio nya idéer för Windows 10.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.