Teknikjätten Apple, som bland annat ligger bakom iPhone och iPad, har en smidig delningsfunktion som heter AirDrop. Den här funktionen gör det möjligt att skicka filer fram och tillbaka mellan iPhone, iPad och Macdatorer, som också använder Apples egna operativsystem och appar. På samma sätt har Google skapat funktionen Närdelning i Android som är väldigt bra om du vill dela något med en annan Android-enhet i närheten, men inte lika bra om du vill dela mellan din Windows-dator och din mobil.

Nu har Google rättat till den här bristen och har gett Närdelning samma möjligheter som alla Appleanvändare länge har haft med sina mobiler och datorer.

Skicka direkt till mobilen

Nu har Google släppt programmet Närdelning för Windows, som du kan hämta från vår webbplats. Med det installerat på datorn kommer du att få ännu mer nytta av den fantastiska delningsfunktionen. Nu kan du inte bara dela från mobil till mobil, utan även från dator till mobil och från mobil till dator. Allt utan krångel med mellanhänder eller prenumerationer på olika lagringstjänster.

Nu kan du göra allting lokalt. De nya alternativen är praktiska om du till exempel vill skicka foton som du tagit med mobilen till datorn för att arkiveras eller redigera dem lite extra. Eller tvärtom, om du vill skicka några musikspår från datorn till mobilen så att du har bra musik med dig när du reser. Nu behöver du inte längre krångla med USB-kablar mellan mobilen och datorn. Alla överföringar som görs med Närdelning sker via ditt trådlösa nätverk och Bluetooth-teknik, och filer överförs på ett ögonblick.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.