Har du också förgäves letat efter muspekaren på skärmen? Det kan bli så om skrivbordet är fullt med ikoner eller om en hemsida råkar ha samma färger som muspekaren. På nya, stora och högupplösta datorskärmar blir muspekaren dessutom ofta försvinnande liten, vilket definitivt inte gör det enklare att hitta den.

Att muspekaren ibland inte syns kanske inte hör till livets största datorproblem, men det kan vara frustrerande. Det finns det tydligen några som tycker även på Microsoft: Utvecklare hos företaget har utvecklat Musverktyg, som ser till att markören alltid kan hittas genom att trycka två gånger på Ctrl-tangenten på tangentbordet. Med funktionen aktiverad behöver du inte spendera tid på att leta efter muspekaren, du hittar den ofelbart på bråkdelen av en sekund tack vare det här praktiska verktyget.

Mouse Utilities är en del av Power- Toys, Microsofts programpaket med miniprogram och små tillägg till Windows. Paketet utvecklas löpande och får nya små funktioner. Det har till exempel ett verktyg som gör det lättare att döpa om flera filer på en gång. Nu har Microsoft även lagt till Musverktyg. PowerToys installeras inte automatiskt i Windows, men du kan hämta det utan kostnad i Fördelszonen. När du har installerat Power- Toys behöver du bara aktivera Mouse Utilities en gång, sedan är funktionen klar att användas.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.