En bra Bluetoothhögtalare kan leverera ett ljud som förhöjer upplevelsen av musik som spelas i en mobiltelefon eller en bärbar dator. Högtalaren ansluts trådlöst och om den har ett inbyggt batteri, vilket de flesta i det här testet har, går det att lyssna på musik var som helst. Vissa av högtalarna i testet tål vatten och damm och är därför lämpliga att ta med på stranden eller vid poolen.

När Bluetooth kom för många år sedan var tekniken tämligen instabil, den tiden är numera förbi. Högtalarna vi testar här kopplas enkelt ihop med datorn eller mobilen och anslutningen fungerar oftast oklanderligt när de två enheterna är hopparade. Flera av högtalarna har egna mobilappar som hanterar diverse funktioner. Ofta går det att trimma ljudet med en equalizer och att uppdatera det fasta programmet i högtalaren, det som kallas för firmware. Med testvinnarens app går det till exempel att styra flera högtalare samtidigt.

Alla högtalare ger ljud som duger gott för bakgrundsmusik eller radio, ljudböcker eller poddar. Om du är villig att betala lite mer blir materialvalen bättre, funktionerna mer avancerade och designen roligare.

I testet finns det ett högtalarpar som är tänkta som datorhögtalare. Övriga högtalare är avsedda att användas var för sig, även om någon av dem kan kopplas ihop med systerhögtalare för stereoljud.

De kompletta testerna hittar du som vanligt i Testzonen på vår hemsida.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.