Många mobiler tillverkas idag utan hörlursuttag, och det finns väldigt bra anledningar till detta: De trådlösa hörlurarna har nämligen blivit så bra att det inte längre finns något behov av att ha en störande sladd dinglande mellan mobilen och dina öron. Bluetooth-anslutningen, som förr i tiden kunde vara lite nyckfull, är idag stabil och det är enklare än någonsin att para ihop en mobil med ett trådlöst headset. Flera headsets hittar själva Android-mobilen och ansluter till den i stort sett utan att du behöver göra ett dugg.

Det ser Google Fast Pair till. Fast Pair använder en speciell version av Bluetooth som kallas Bluetooth LE för att hela tiden leta efter enheter som mobilen kan koppla ihop sig med. Du behöver bara godkänna sammankopplingen, så är du redo att använda headsetet på några sekunder. Bluetooth- ljud är självklart inte något som bara är förbehållet Android-mobiler. Tekniken finns i allt från surfplattor och datorer till Smart TV, och headseten i det här testet kan användas med alla produkter som har inbyggd Bluetooth.

En av de två testvinnarna kan faktiskt användas med en dator utan Bluetooth tack vare en liten USB-adapter. Det är en smaksak om du föredrar ett gammaldags headset som täcker örat eller små proppar som ska stoppas in i örat. Öronpropparna, eller ”buds” som de också kallas, har imponerande teknik med utmärkt ljud i en otroligt liten förpackning. De laddas trådlöst genom att placeras i en ask som själv har ett uppladdningsbart batteri. På så sätt kan de få en batteritid på ett helt dygn eller mer – helt utan kablar.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.