I decennier har det skrivits och sagts mycket om den trådlösa världen som snart skulle bli verklighet. Vi har ju faktiskt också fått in trådlös laddning, trådlöst nätverk och andra trådlösa tekniker i våra liv – men sladdar och kablar är långt ifrån försvunna. Datorn får ström genom en elkabel, skärmsignaler levereras via HDMIkabel, och möss och tangentbord är fortfarande av det trådbundna slaget.

Dessutom kanske det tillkommer en nätverkskabel från datorn till routern, USB-kabel till skrivaren och en sladd till minneskortsläsaren. Ja, till och med utrustningen för trådlös laddning och trådlöst nätverk är ju ansluten med sladd. Med andra ord uppstår snabbt ett kabelkaos som samlar damm och skräp och som du riskerar att fastna i när du vill koppla in ny utrustning. Problemet brukar vara värst om du har en stationär dator, men bärbara datorer är ändå inte helt förskonade från sladdar.

Detsamma gäller för övrigt även TV:n i vardagsrummet. Här finns det en antennkabel, HDMI-kablar, strömkabel och kablar till annan utrustning som DVD-spelare och spelkonsoler som också tar plats. I den här artikeln får du fem förslag på hur du kan skapa ordning bland kablarna, så att det ser snyggare ut och blir lättare att städa. Dessutom blir det lättare att ta bort och lägga till utrustning när du inte måste börja med att reda ut sladdar.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.