Ett bra tangentbord kan leva över flera generationer datorer. Moderna tangentbord är byggda för att klara miljontals tangenttryckningar och får de bara lite omvårdnad då och då kommer de att fungera i många år. Just tangentbordet är också den del till datorn som många gärna behåller längre när de väl har vant sig vid det.

En annan aspekt är att tangentbordet är det tillbehör som används allra flitigast, i alla fall för den som skriver mycket text – eller spelar. Därför är det dumt att snåla in på det redskap som är en så viktig del av datorupplevelsen.

Tangentborden i jämförelsen är en blandning mellan högt och lågt, billigt och dyrt. Vår slutsats är som så ofta att du får vad du betalar för. Det är ju en sanning som må låta tråkig, men som inte är desto mindre riktig. De billigaste tangentborden har ofta mindre skavanker, som till exempel en något skev ram som får tangentbordet att vicka när man skriver.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.