Trackers eller spårningsbrickor är en sådan sak man inte tänker så mycket på innan man plötsligt behöver dem. Det är små elektroniska prylar som kan fästas på exempelvis dina nycklar eller din väska, så att du kan spåra dem med hjälp av en app på mobilen.

Trackers är en förhållandevis ny typ av produkter som har dykt upp i kölvattnet av att mobiler har blivit allt vanligare. Vanligtvis måste du hämta en app från företaget bakom trackern och sedan ansluta trackern till mobilen via en trådlös Bluetooth- anslutning. Om spåraren och föremålet du har fäst den på försvinner, kan du markera i mobilappen att den har försvunnit.

Om den inte befinner sig inom mobilens Bluetooth-räckvidd är du beroende av att andra användare kommer nära den. Då använder den användarens mobil sin GPS och internet för att rapportera till trackerappens servrar var just din tracker befinner sig. Några sekunder senare kan du se på en karta var din tracker befinner sig i världen. Det finns spårningsbrickor i många storlekar och former. Det är praktiskt om den enkelt kan fästas i föremål, för det är ju sällan som det bara är själva spårningsbrickan man vill hitta. Här har framför allt företaget Tile skapat trackers för många ändamål. Det finns en kreditkortsformad tracker som du kan ha i plånboken.

Det finns också små runda Tiles som du kan klistra fast på saker, och Tiles med ett hål så att de kan sättas i nyckelknippan. I det här stortestet har vi tagit med några av de vanligaste spårningsbrickorna, men du kan läsa tester av flera andra varianter i Testzonen på vår hemsida.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.