Hårddisken är en av de mest sårbara komponenterna i datorn eftersom den innehåller mekaniska delar som slits med tiden. Den dagen hårddisken ger upp helt går allting på den i graven och försvinner för alltid. Därför är det viktigt att ta backuper av allt som inte får försvinna och att hålla ett öga på hårddisken för att se hur den mår. Oftast börjar med småfel som inte är avgörande för hårddiskens funktion, men som kan vara tecken på att hårddisken bör bytas ut.

HDDScan diagnosticerar hårddisken och visar eventuella fel. Dagens hårddiskar fungerar i många år, men det är alltid bra att vara förberedd.

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.