Ett gammalt talesätt säger att man inte ska lägga alla ägg i samma korg, för tappar man korgen förlorar man alla äggen. Samma sak kan sägas om datorn. Som standard ligger alla filerna i en ”korg” på C-enheten tillsammans med Windows, installerade program och dina personliga filer som bilder, musik och dokument.

Därför är det en bra idé att dela upp innehållet. Om det skulle hända något med Windows-installationen behöver inte det betyda att det påverkar dina filer och dokument om de ligger på en annan plats på datorn. Det bästa sättet att göra detta är att dela upp en hårddisk i partitioner, en form av uppdelning av en hårddisk så att du kan ha två, tre, fyra och ännu fler enheter på samma fysiska hårddisk eller ssd. Detta är smart av flera anledningar. Det blir bland annat enklare att få överblick över dina filer, men kanske ännu viktigare är att det skyddar dina data och dina filer om något skulle hända med Windows så att du måste installera om operativsystemet. I den här artikeln visar vi hur du kan skapa en separat enhet för dina dokument med programmet MiniTool Partition Wizard Free som du hittar i Fördelszonen. Det är ett verktyg som gör att det blir enkelt att arbeta med partitioner, något som kan vara en rörig och onödigt teknisk uppgift med Windows inbyggda verktyg. Vi rekommenderar verkligen att du alltid säkerhetskopierar din dator innan du ger dig i kast med att arbeta med partitioner och flytta dokument. Bara för att vara på den säkra sidan.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.