Bildskärmen är en av de viktigaste delarna av en dator eftersom du tittar oavbrutet på den och det är den som visar vad du sysslar med.

Därför är det betydelsefullt att skärmen passar både dig och datorn så bra som möjligt, men det kan vara enklare sagt än gjort. Marknaden för bildskärmar har blivit en djungel med mängder av tillverkare och många typer av skärmar som lämpar sig olika bra för olika uppgifter. Lägg sedan till massor av mystiska och tekniska specifikationer som både tillverkare och säljare slänger likt konfetti runt sig när de vill sälja något till dig.

Med så många olika tekniska detaljer är det inte konstigt om du, i likhet med många andra, går mer på magkänsla än på fakta när det är dags att investera i en ny skärm. Ska du kanske ha en skärm med TN-panel? Vilken uppdateringshastighet och svarstid behöver skärmen ha? Och behöver du både DisplayPort och hdmi?

Detta kan vara svårt att svara på då allting beror på vad du använder datorn till. Ändå spelar det faktiskt roll vilken paneltyp skärmen har och hur snabbt den uppdaterar bilden.

Men vilken skärm ska du köpa? Det ska vi försöka svara på genom att kasta oss ner bland alla funktioner och tekniska termer som kan få stor betydelse för din vardag vid bildskärmen.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.