Enligt oss kan en datorskärm nästan inte bli för stor. Om det bara finns plats på skrivbordet och du inte behöver vrida på huvudet för att se kanterna, då finns det inga nackdelar med att skaffa en väl tilltagen skärm. I det här numret tittar vi närmare på vi en intressant grupp bestående av fem skärmar på 27 tum och en på 28 tum.

27 tum är den vanligaste skärmstorleken idag och du kan få en bra skärm för ett par tusenlappar. Den minsta upplösningen hos de testade skärmarna är Full HD – alltså 1 920 x 1 080 pixlar. På en 27-tumsskärm ger det fin bild om du inte sitter alltför nära skärmen. Prismässigt finns det ett litet glapp upp till skärmarna som har Ultra HDupplösningen 3 840 x 2 160 pixlar. Om du är lite av en finsmakare är de extra pengarna enligt vår mening dock en bra investering. Bilder och filmer blir självklart supersnygga, men även så vardagliga och tråkiga detaljer som bokstäverna i ett textdokument får en skärpa som väldigt snabbt gör det svårt att behöva gå tillbaka till en skärm med lägre upplösning.

Skärmarna på följande sidor kan naturligtvis användas som en primär skärm för en stationär dator, men det är faktiskt också en riktigt bra idé att koppla skärmar i den här storleken till en bärbar dator. Även jämfört med en bärbar dator med stor inbyggd skärm är det ett jättesprång upp till en skärm som är 27 eller 28 tum, och när du har provat känns den inbyggda skärmen i den bärbara datorn bara som en nödlösning som du kan tänka dig att använda när du är hemifrån.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.