27 tum är den bildskärmsstorlek som är allra populärast i dag, och det på goda grunder. 27 tum är en gyllene medelväg mellan 24-tumsskärmen, som ofta känns för liten, och större bildskärmar på över 30 tum, som gärna blir alltför stora och klumpiga för att kännas rätt på ett normalt skrivbord.

Därför har vi tagit sex bildskärmar på 27 tum och ställt upp dem på rad i vårt testlaboratorium. Allmänt sett är det överraskande hur hög kvaliteten är, men det finns också bildskärmar som skiljer sig markant från mängden.

Som med nästan allt annat här i världen får du vad du betalar för. Det märks inte bara i själva bilden, utan även i detaljer och byggkvalitet. Ibland försöker tillverkarna spara både här och där för att klämma ur några extra kronor.

För att du ska få den bästa möjliga bildskärmen för dig måste du fundera på hur den kommer att användas. Jobbar du bara med kontorsprogram, hanterar e-post och surfar på internet finns det ingen anledning att betala extra för att få extra hög bildfrekvens eller ett större färgspektrum.

Många struntar i ergonomin, men vår rekommendation är att du inte ska göra det utan tvärtom. Ju mer vi sitter hemma framför våra bildskärmar, desto viktigare är det att tänka på hur vi mår. En bra bildskärm ska åtminstone gå att justera i höjdled och kunna vinklas så att bildytan hamnar i rätt nivå framför dig när du använder datorn. Då kan den anpassas efter om du sitter eller står, om skärmen står på ett lågt matbord eller ett högt skrivbord.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.