Man skulle lätt kunna få för sig att en högupplöst bildskärm skulle göra det ännu enklare att se vad som visas på skärmen än en gammal bildskärm med lägre upplösning. Men det är inte säkert. När du uppgraderar en bildskärm med 1920 x 1080 pixlar till en bildskärm med 2560 x 1440 pixlar blir allt på skärmen mindre om både den nya och den gamla skärmen har samma storlek i tum.

Därför kan det kännas som att den nya upplösningen som ett steg bakåt, eftersom det blir svårare att läsa text och se vad som händer i appar och öppna program. Det här problemet kan dock enkelt avhjälpas med hjälp av verktygen som finns inbyggda i Windows, och som du kan hitta i avdelningen för hjälpmedel bland Windows inställningar. Här kan du öka textstorleken på skärmen, så att allt du behöver läsa i Windows blir mycket lättare att se. Här finns även en komplett lösning som skalar upp på allt som visas på skärmen. Då förstoras alla fönster, bilder och program, och du kan enkelt se allt som visas på skärmen.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.