Du sitter med ögonen fastnaglade på datorskärmen hela tiden som du använder datorn. Därför ska skärmen självklart hålla högsta klass för att du inte ska bli trött i ögonen. En genomsnittlig skärm på en bärbar dator är omkring 13 tum.

Det är enligt vår övertygelse ALLDELES för lite, och egentligen är det mest en nödlösning när vi inte sitter hemma vid skrivbordet. En stor skärm på 27 tum eller ännu mer förhöjer både arbetet och nöjet med datorn, särskilt om skärmen dessutom är av hög kvalitet. Enligt oss finns det sällan någon anledning att välja en mindre skärm än så. Om du kopplar din bärbara dator till en extern skärm kan du själv välja i Windows om du vill använda den stora skärmen som enda datorskärm, eller om du vill använda bärbara datorns skärm som ett komplement.

Då kan du till exempel arbeta med flera fönster samtidigt eller enklare jobba i program som använder många verktygsfält. När du drar ut innehåll som till exempel ett fönster över kanten av skärmen dyker det automatiskt upp i kanten på den andra skärmen. När man väl har vant sig vid lyxen att kunna använda två skärmar på samma dator är det faktiskt svårt att gå tillbaka till att använda en enda liten skärm igen.

Huaweis är den enda skärmen i det här testet som inte är 27 tum. På grund av leveranssvårigheter fick vi testa en 34-tumsskärm som prismässigt är i nivå med de andra skärmarna i testet. Huawei gör även en 27-tumsversion av skärmen. Skillnaden är att den är i det lite vanligare 16:9-formatet som även används för TV-apparater.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.