När du köper en ny TV finns det oftast något slags inbyggt operativsystem som kan köra Netflix och flera andra populära streamingtjänster. Tyvärr brukar varken TV-tillverkare eller streamingtjänster vara duktiga på att hålla äldre modeller uppdaterade, så ett par år efter att du spenderat en förmögenhet på en TV riskerar du att appar inte längre fungerar.

Det är här som mediespelare som dem vi testar på följande sidor kommer in i bilden: De ger dig nämligen de funktioner som din TV borde ha, och dessutom är de ofta både snabbare och bättre än den inbyggda menyn på en Smart TV. Många av mediespelarna använder Googles operativsystem Android, som du kanske känner igen från din mobil.

Det innebär att det är enkelt att hitta rätt på menyn om du är van vid att använda en mobil. Du får även tillgång till en mängd olika appar, så att du förutom att titta på TV även kan spela med hjälp av boxen. De testade mediespelarna kan visa innehåll i Ultra HD, som vissa också kallar 4K. Tänk på att du måste ha en snabb uppkoppling till internet för att kunna titta på film i Ultra HD utan att bilden börjar hacka om överföringen inte hinner med.

Enligt Netflix räcker det att du använder 15 megabit per sekund för att strömma innehåll i den höga upplösningen. Vår erfarenhet är dock att det är en bra idé att ha en ännu snabbare internetanslutning om det finns andra i huset som använder internet samtidigt – och du vill vara helt säker på att bilden är så snygg som det bara är möjligt. Inte minst om flera vill titta på film samtidigt.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.