Utbudet av mobiltelefoner är i det närmaste bedövande och det kan vara svårt att veta vad man ska leta efter i mobiltelefondjungeln. Vi har valt ut sex av de mest intressanta modellerna i olika kategorier och jämfört dem.

Det finns något för alla och envar bland testdeltagarna: Sonys smala Xperia är till exempel perfekt för den som har små händer. Den stora Zenfone från Asus må se ut som en dyr toppmodell, men prislappen säger något annat. Svenska Doro satsar på att göra den perfekta mobilen för seniorer med sin Doro 8080, som är en lättanvänd mobil med många bra hjälpfunktioner för äldre. Ett exempel är larmknappen på baksidan.

Urvalet i testet speglar verkligheten där majoriteten av alla telefoner använder operativsystemet Android. Den senaste iPhonemodellen är med och de två operativsystemen liknar varandra allt mer ju längre tiden går. Android är ett bra val för den som vill ha mer kontroll över telefonen och bestämma det mesta själv, medan iPhone är det säkraste valet med appar och ett operativsystem som övervakas hårt av Apple – på gott och ont.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.