Att köpa en ny dator är en stor och tämligen kostsam affär. Frågorna hopar sig: Vilket märke ska jag välja? Hur stor skärm behöver jag? Vad ska datorn klara av? Vad får den kosta? Har jag några speciella önskemål?

I den här köpguiden försöker vi göra processen enklare genom att dela upp datorerna i olika priskategorier. Vi beskriver vad du kan vänta dig av en dator i de olika prisklasserna och vad du ska vara uppmärksam på när du letar efter datorer på webben eller i elektronikhandeln.

Den första och mest centrala frågan du ska ställa dig är vad du ska ha datorn till och vad som är viktigast för dig. Vill du kunna redigera video från den senaste semestern? Gillar du eller någon annan som ska använda datorn datorspel? Är det egentligen ens nödvändigt att datorn har Windows?

För varje kategori talar vi om vad du kan förvänta dig av en dator i den prisklassen. Vi har letat upp två datorer som får representera kategorin och som uppfyller kraven i prisklassen.

Observera att priserna är aktuella vid tidningens pressläggning och att de snabbt kan ändras.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.