Om du öppnat en tidning eller besökt en nyhetssajt det senaste året har du säkert stött på fenomenet ChatGPT. Det är den chatbot alla pratar om, och som vi har skrivit om i tidningen och på vår webbplats. ChatGPT är dock långt ifrån det enda verktyget som använder sig av artificiell intelligens för att göra ditt liv enklare och bekvämare.

Faktum är att det finns en uppsjö av tjänster och verktyg som använder AI för att lösa uppgifter som tidigare krävde tid, kompetens och utrustning. Du kan till exempel översätta text med DeepL, ett verktyg som använder maskininlärning för att översätta text från ett språk till ett annat på ett så människoliknande språk som möjligt. Sedan har vi Soundraw som skapar små musikstycken baserat på den information du matar in. Du väljer inte bara vilken genre musiken ska vara utan också vilka instrument som ska användas och vilken stämning musiken ska ha, till exempel glad, spöklik eller klassisk.

npassa och redigera musiken och hämta den till din dator, där du kan använda den i dina hemvideor, en podcast eller något annat. I den här artikeln har vi letat reda på fem av de mest användbara och intressanta verktygen, som har det gemensamt att de använder någon form av artificiell intelligens för att skapa nytt och unikt innehåll åt dig. Mycket nöje.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.