Om du har arbetat med datorer ett tag så vet du också en sak: den dator finns inte som inte förr eller senare får någon form av problem. Det kan vara att genvägarna inte längre har rätt ikoner, att Windows Update inte kan hitta den senaste uppdateringen eller att skrivaren inte längre vill skriva ut något. Eller så kanske du har hamnat i situationen att datorn inte fungerar så bra som den borde, men du är inte helt säker på vad det är som inte fungerar som det ska.

Vid sådana tillfällen kan du välja att tackla problemet ett efter ett, till exempel genom att leta efter lösningen bland alla frågor och svar i vårt Forum och i Fördelszonen. Du kan också välja att försöka lösa allting med hjälp av Windows Repair, ett program som kan leta reda på och lösa många problem samtidigt i stället för att du ska behöva lösa dem manuellt och ett åt gången.

I den här artikeln visar vi två olika sätt att använda programmet. Den ena lösningen är den snabba som kanske kan lösa dina problem bara genom att du väljer ett par saker och klickar på en knapp.

Den andra lösningen innehåller fler steg och gör ett grundligare arbete, vilket kan lösa de problem som den snabba och enkla varianten inte klarade av. Oavsett vilken lösning du väljer rekommenderar vi med eftertryck att du skapar en återställningspunkt i Windows innan du börjar. Det är också en bra idé att låta programmet göra en säkerhetskopia innan du sätter i gång. På adressen här under kan du läsa hur du skapar en återställningspunkt i Windows som du kan gå tillbaka till:

http://www.pctidningen.se/återställ

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.