Ett kontorspaket som innehåller ordbehandling och kalkylprogram kan kosta hundratals kronor om du ska köpa det. Ett bildredigeringsprogram kan kosta mer än tusen kronor. Om du vill ha riktigt bra program och verktyg kan det med andra ord snabbt bli väldigt dyrt – men det behöver inte vara på det sättet. Du behöver faktiskt inte betala ett dugg.

Det finns mängder av strålande program som du inte behöver betala för, varken genom att gräva ett djupt hål i plånboken eller genom att tvingas titta på drivor av reklam.

Den goda nyheten är att du inte på egen hand behöver prova dig fram för att hitta de bästa programmen. Det har vi redan gjort och hittat många bra gratisprogram. Det handlar om allt från stora kontorspaket till små pdf-visare, och alla finns att hämta i Fördelszonen där du kan hämta dem utan att behöva oroa dig för att råka ladda hem virus eller något annat otrevligt.

Det finns dessutom väldigt många strålande verktyg som inte är datorprogram, utan är webbplatser eller appar till smartmobiler. Även här har vi gjort arbetet för att hitta riktigt bra verktyg och extra funktioner. Här finns hemsidor som undersöker de senaste priserna på ny elektronik och appar som kan hålla koll på ekonomin eller räkna ut matematiska problem på ett ögonblick – allting fullständigt gratis.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.