“Varför i hela världen gör du så?” “Kom igen nu, lilla vännen.” “Va, varför måste du starta om nu?”

Hur många gånger har jag inte hört kommentarer som dessa när någon i familjen eller någon bekant har haft problem med datorn. Datorns svar har sällan varit speciellt begripligt, och de märkvärdiga felmeddelandena eller anledningen till varför allt ljud har försvunnit har förblivit olösta mysterier. Emellanåt händer det att datorn tycks hitta på något helt på egen hand och någon anledning verkar inte stå att finna.

Ett snabbt besök i Fråga Oss-forumet på vår hemsida visar att de flesta användare emellanåt råkar ut för oförklarliga händelser vid datorn. I forumet går det att ställa frågor och få svar från våra experter och andra användare, exempelvis när det händer något mystiskt som att tangenterna har blivit tröga eller skärmen förlorat all färg. Kanske behövs en förklaring till varför det trådlösa nätverket har börjat uppträda underligt eller varför operativsystemet har två programmappar.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.