Om du redan har läst det här numrets köpguide om bärbara pc inser du kanske att det inte är en alldeles enkel uppgift att hitta rätt bärbar dator.

Förutom köpguiden försöker vi här hjälpa till genom att presentera sex datorer och beskriva vad de kan och vad du alltså kan förvänta dig av dem. Det är inte säkert att den dyraste datorn per automatik är den bästa för dig. Visst, vem vill inte ha en fjäderlätt dator med alla prestanda som behövs för att den ska klara vilka program som helst, samtidigt som den ska vara tunn, smidig, snygg och framförallt billig. Sådana datorer finns inte, utan i praktiken handlar allt om avväganden.

Var ärlig mot dig själv och fundera på hur du använder din dator. Förmodligen måste den inte klara allt, och även om du vill klippa ihop en video då och då eller putsa upp semesterbilderna lite, gör det kanske ingenting att just dessa moment tar lite längre tid. Handlar ditt datorägande mest om att surfa, hantera e-post och kanske lyssna på musik eller titta på film, då duger vilken som av dessa sex datorer.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.