Lanseringen av Microsofts Windows 11 är den perfekta ursäkten för att byta ut din gamla dator. De sex bärbara datorer som vi har testat på följande sidor är antingen redo att uppgraderas till Windows 11 eller levereras med det nya operativsystemet förinstallerat.

De testade datorerna erbjuder vitt skilda möjligheter: Några är stora och blixtsnabba. Andra är små och lätta och kan göras om till en surfplatta genom att snabbt svänga runt skärmen på baksidan av datorn. Windows 11 inaktiverar själv tangentbordet, så att du bara kan använda fingrarna på skärmen för att styra Windows precis som på en vanlig surfplatta. Det finns speldatorer i testfältet och det fina med sådana är att om en dator kan driva moderna 3D-spel är den tillräckligt kraftfull för att nästan vad som helst.

Ofta får du vad du betalar för med en bärbar dator: Processorns hastighet, SSD:ns storlek och kvaliteten på skärm och tangentbord brukar följa priset. Ofta finns datorerna med flera olika konfigurationer, så att du inte behöver betala för komponenter du inte behöver. Det kan vara skillnad på processor, grafikkort, arbetsminne och lagringsutrymme i olika utgåvor av samma överordnade modell. Därför kan även den totala prestandan också förändras beroende på hur dyr version du lägger i varukorgen.

Om du vill vara säker på att få en dator som passar dina behov är det en utmärkt idé att förbereda dig innan du slänger fram kreditkortet. Du kan läsa dig till mycket före köpet (exempelvis i Testzonen på vår hemsida) och det är alltid en bra idé att prova datorn innan du handlar.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.