Numera kan du köpa bärbara datorer till kampanjpris på de flesta stormarknader.

Även om den typen av datorer täcker de flesta användares behov, brukar det snabbt bli uppenbart att tillverkaren har sparat på krutet. Och så sitter man där med en halvslö processor, en skärm med låg kontrast eller ett billigt tangentbord.

Detta är dock inte fallet med de sex bärbara datorer vi har testat på följande sidor. De kostar i och för sig lite mer, men de levererar också hög prestanda som gör att du utan problem kan använda dem till exempelvis videoredigering och spelande. Även om datorerna har högt pris som gemensam faktor är de långt ifrån identiska.

MSI GF65 är till exempel en vanlig speldator med snabbt grafikkort och snygg inbyggd bakgrundsbelysning i tangentbordet. På motståndarsidan hittar vi Huawei Matebook 14 som påminner en del om Apples läckert designade MacBooks. Matebook 14 är först och främst en slimmad lättviktsdator som är enkel att ta med ut på stan.

Trots att de sex datorerna har förhållandevis stora skärmar har vi inte kunnat låta bli att ta med en 2-i-1-dator bland testdeltagarna: Dynabook Portégé X30W. Det är en mångsidig dator där du kan vrida runt skärmen bakom tangentbordsdelen och sedan använda den som en surfplatta. Formatet är rejält men eftersom Portégé X30W är tunn är den inte mycket tyngre än de största iPadsen och kan därför användas som surfplatta en längre stund utan att man blir trött i armarna.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.