Det gäller för bärbara datorer, precis som det gäller för många andra saker här i världen: Du får vad du betalar för. Datorerna som vi testar på de följande sidorna kan kosta mer än genomsnittet, men du får alltså extra mycket kraft för det du betalar extra i pris. Det är faktiskt svårt att hitta något som vi på allvar känner ett behov av att klaga på med dessa fyra bärbara datorer.

Det är utmärkta maskiner där man inte har sparat speciellt mycket. Såväl inre komponenter som skärm, chassi och tangentbord är generellt bättre på alla punkter än vad du hittar bland billigare bärbara datorer. De fyra datorerna är främst av typen som lämpar sig bäst för olika typer av kontorsarbete, men om du vill kan du även spela på HP:s testdeltagare som har ett utmärkt grafikkort. Testvinnaren från Lenovo är både snabb när den arbetar och lätt. Med den får du faktiskt en rasande snabb arbetsdator som väger mindre än en liter mjölk. Om du du är av åsikten att priserna på datorerna i testet ligger i överkant kan du glädja dig åt att det ofta går att köpa bärbara datorer i ett flertal olika konfigurationer.

Med andra ord kan du pressa priset genom att till exempel välja en lite långsammare processor eller hälften så mycket arbetsminne. Bärbara datorer är dyra, och det finns ju ingen anledning att köpa en dator med kraftigare specifikationer än vad du verkligen behöver. Vi har testat datorerna noggrant och gett dem rättvisa bedömningar. Kom dock ihåg att det alltid är en bra idé att gå till en fysisk butik för att prova en dator innan du köper den.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.