Det är en underdrift att prata om stress när batterisymbolen i Aktivitetsfältet i allt snabbare takt töms medan man sitter där med ett viktigt brev eller ett Word-dokument som bara måste bli klart. En bärbar dator ger visserligen oöverträffad frihet att jobba var som helst, men tar batteriet slut blir glädjen kortvarig.

Känner du igen dig och hamnar du ofta i situationer där det inte finns några vägguttag har vi några tips. Det finns faktiskt en hel del du kan göra för att batteriet ska räcka längre. I Windows finns det ett bra verktyg för att styra strömförbrukningen. Tillsammans med det får du också en rad tips som hjälper till att minimera strömförbrukningen, så att du kan jobba längre med datorn.

Det spelar till exempel roll vilka program som används eller hur de används. Det går också att styra anslutna tillbehör så att de drar minimalt med ström. Tips om att förlänga batteritiden kan grovt sett delas in i två kategorier: de som fungerar omedelbart och de som gör batteriet mer hållbart på sikt. I den här artikeln tar vi upp båda typerna.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.