I datorernas späda barndom fanns det många experter som trodde att datorer i privata hem aldrig skulle bli verklighet. Dessa självutnämnda experter lyckades helt enkelt inte komma på en enda vettig anledning till varför vanliga människor skulle behöva en dator i sitt hem. Redan 2015 uppskattade analysinstitutet Forrester att det fanns två miljarder datorer i bruk världen över, vilket gör datorn till en integrerad del av det moderna livet där många av oss tillbringar en hel del timmar.

Spar på din dyrbara tid

Om vi föreställer oss att alla dessa datorer används två timmar varje dag, då använder mänskligheten datorer 1 460 000 000 000 eller mer än en och en halv biljon timmar per år. Detta har grundligt kullkastat alla idéer om att datorer är värdelösa. Men det slösas också mycket tid vid datorn eftersom vi inte alltid gör saker på det mest effektiva sättet.

Du kan spara tid genom att till exempel få ett program att helt automatiskt komplettera meningar baserat på några få bokstäver, som att skriva ”addr” för att få datorn att automatiskt skriva din fullständiga adress. Det går också att spara tid genom att använda de många praktiska kortkommandona i Windows eller genom att låta din webbläsare klicka bort de ihärdiga cookie-meddelandena från själva skärmen.

Många bäckar små kan som bekant bli till en stor å även när det gäller din dyrbara tid. Tänk om alla datoranvändare i världen kan spara 15 minuter om dagen genom att jobba på ett smartare sätt, då skulle vi spara flera hundra miljoner timmar på ett år. Tänk så väldigt mycket gott mänskligheten skulle kunna göra med all den extra tiden istället för att vara långsamma vid datorn.

Detta innehåll är enbart tillgängligt för prenumeranter

Logga in i Fördelszonen för att se innehållet.
Är du inte prenumerant? Prova för bara 29 kronor
  • Som prenumerant får du:
  • Tillgång till fler än 500 säkra och testade program
  • Steg för steg-guider på svenska
  • Tillgång till forumet där du kan ställa tekniska frågor dygnet runt
  • Tester av nya produkter
  • Digitala utgåvor av de tolv senaste numren
  • Tidningen hem till din brevlåda
Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.