Med Ashampoos programpaket är det lekande lätt att optimera Windows och se till att det inte finns onödiga program, cookiefiler och tillfälliga filer som tar upp plats på hårddisken. Det går att defragmentera hårddisken, ta bort cookiefiler och mycket annat manuellt, men med 1-klick-optimeringen sker allt automatiskt. Programmet kan ställas in på att optimera datorn en gång i veckan, så att du alltid vet att Windows är nystädat.

Ashampoo WinOptimizer är utan jämförelse det mest funktionsrika och välbeprövade gratisprogrammet för att optimera Windows. Du bestämmer själv om du vill ha högre prestanda eller om Windows ska se lite roligare ut med alla grafiska effekter aktiverade. Programmet optimerar det mesta i Windows 10, Windows 8 och Windows 7\. Onödiga filer raderas och eventuella fel i Windows repareras, så att operativsystemet blir stabilare. I vanliga fall är kostar så här pass omfattande program pengar, men här får du det gratis.

Läs mer om WinOptimizer 11

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.