Panda Free Antivirus är ett inbjudande program med stora knappar som liknar panelerna i Windows 8, och det går att anpassa programfönstret genom att flytta runt knapparna. Det är visserligen ganska begränsat med extrafunktioner i gratisversionen av programmet, men det går att registrera sig gratis på Pandas forum för att få hjälp med säkerhetsfrågor.

Med ett så kallat vaccin kan Panda se till att potentiellt skadliga program inte startar automatiskt. Som extra hjälpmedel kan det på ett usb-minne skapa en nödenhet, vilken kan användas för att starta en virusskadad dator. Det är riktigt smart och kan visa sig vara ett mycket viktigt verktyg om olyckan skulle vara framme. Funktionen Processmonitor håller ett öga på program och tjänster som körs i bakgrunden på Windows och som skickar och tar emot data från internet.

OBS! Under installationen bör du se upp när du har klickat på Nästa. Annars riskerar du att få ett nytt verktygsfält, en ny sökmotor och en ny startsidan i webbläsaren. Se därför till att ta bort bockarna vid följande:

Installera Panda Free Antivirus med extra säkerhetsverktyg och identitetsskydd

Välj Yahoo som standardsökmotor

Ställ in MyStart som min standardhemsida (drivs av Yahoo)

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.