Detta säkerhetsprogram skyddar mot spionprogram och så kallade falska antivirusprogram. Det är enkelt att använda Anti-Malware. När du startar en genomgång söker programmet igen alla enheter i datorn och tar bort skadliga program.

Malwarebytes AdwCleaner, som tidigare bara hette AdwCleaner, har funnits länge och ger ett bra skydd mot reklamprogram som kan invadera datorn. Program av den här typen har en osviklig förmåga att smyga in i datorn för att sedan hålla koll på allt vad du gör på internet för att kunna visa personligt anpassad reklam. Det är inte bara faran med att ha ett program som ser allt du företar dig, det påverkar även datorn som blir segare och gör det till något av en prövning att surfa på internet.

OBS! Under installationen ska du ta bort bocken vid Aktivera gratis utvärderingsversion av Malwarebytes Anti-malware Premium.

Vi visar hur du genomsöker både datorn och Android-telefonen efter oönskade program och hur du plockar bort dem här.

Allt innehåll i Fördelszonen har valts ut av PC-tidningens redaktion och är fritt att hämta för tidningens prenumeranter. Allting har kontrollerats för virus och andra säkerhetshot med marknadens mest effektiva säkerhetsverktyg. Prenumeranter på PC-tidningen kan alltid ställa frågor om programmen och övrigt innehåll i Fördelszonen till vår support via PC-tidningens forum www.pctidningen.se/forum.